Gúth-Keled Idegenforgalmi és Természetvédelmi Közhasznú Egyesület

 A Gúth-Keled Idegenforgalmi és Természetvédelmi Közhasznú Egyesület (korábbi nevén Széchenyi Zsigmond Vadásztársaság) 2009.01.12-én támogatási kérelmet nyújtott be a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz - a 137/2008.(X.18) FVM rendelet alapján az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból, turisztikai tevékenységek ösztönzéséhez nyújtandó támogatás jogcímre - az „Uradalmi kúria magánszálláshelyé alakítása” és egyben a helyi védelem alatt álló épület megmentése érdekében.
  Az MVH Vidékfejlesztési Támogatások Igazgatósága, 2011.01.05-én 2010/1501/88/22/2009 iktatószámú határozattal döntött a projekt támogatásáról.  Az egyesület a beruházás megvalósítására 2011.03.30-án építési engedélyt kapott Nyíradony Város Jegyzőjétől. A kiviteli tervek (készítette: ETALON 2000 Kft.) elkészítése után közbeszerzési eljárás keretében megtörtént a kivitelező személyének kiválasztása és 2012. októberében elkezdődött a kivitelezés, amely közel 1 évet vett igénybe.
            A kivitelezés során az épületben kialakításra került 1 db apartman, 4 db saját fürdőszobát tartalmazó vendégszoba, 1 db teakonyha és étkező, 1 db közösségi terem – társalgó. A rekonstrukció során az épület teljes építészeti, épületvillamossági, épületgépészeti felújítása megtörtént, az épület akadálymentes. Az épület teherhordó falazata 51 cm vastagságú kisméretű téglából, illetve vályogból készült vegyes falazat, melynek hőszigetelésére is sor került, így az épület energiahatékonysági mutatói javulnak.
Az egyesületünk a támogatás feltételeként jelentős önerőt nyújt a fejlesztéshez, valamint vállalta 4 fő foglalkoztatását a fenntartási időszak alatt.

A Gúth- Keled Egyesület tagnévsora ide kattintva érhető el.