HÍREK

 • Turizmusfejlesztés Nyíradonyban

  2017. 07.20.

  Ezúton tájékoztatom a Tisztelt Érdeklődőket, hogy a Gúth-Keled Idegenforgalmi és Természetvédelmi Közhasznú Egyesület által 2017.05.15. napon, a TOP-1.2.1-15 kódszámú, „Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés” című konstrukció keretében benyújtott támogatási kérelme 486.420.000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült, 100%-os támogatás intenzitással.

  A Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatóság, mint támogató képviseletében eljáró Magyar Államkincstár Hajdú-Bihar Megyei Igazgatósága és az Egyesület megkötötték a Támogatási Szerződést, mely 2017. július 13. napon hatályba is lépett, így megkezdődött a projekt részletes műszaki-szakmai kidolgozása.
 • Turisztikai attrakciófejlesztés középpontjában a Gúthi erdő és vadvilág kincsei

  2017. május 22. 

  A Dél-Nyírségi Erdőspuszták és a Ligetaljai tájegység legjelentősebb rekreációs potenciálját a Gúthi erdő jelenti.
  A nemzeti vagyon részét képező állami erdőket a Nyírségi Erdészeti Zrt. kezeli. A Gúthi (Gúti) üzemei terület páratlan erdő- és vadvilága a nyolcvanas évek végétől kezdődőn a fatermékeivel, majd a kilencvenes évek elejétől a vadgazdálkodásban elért eredményeivel került fel a világtérképekre.
  Az első kocsányos tölgy (Quercus robur) bútorléc szállítmányok 1989-ben kerültek ki a skandináv piacokra, a fehérakác (Robinia pseudoacacia), reneszánszának időszakában, a kilencvenes évek elejétől Európa kedvenc fafajaként tetté ismertté a nyírségi tájat. 
   
 • Folyamatban van a négy napraforgós minősítés megszerzése

  2014/04/17  -
 • Folyamatban van az épület, mint magánszálláshely használatba vételi engedélyezési eljárása

  2014/04/15  - Várhatóan nyár elején már fogadhatjuk az első vendégeinket a Gencsy Kúriában.
   
 • Befejeződött a Nyíradonyi Gencsy Kúria épületének felújítása

  2013/12/28 - Civil kezdeményezésnek köszönhetően megvalósult a helyi védelem alatt álló, 1830 körül klasszicista stílusbanépület Gencsy Kúria felújítása Nyíradonyban. A több átépítést és részleges felújítást megélt kúria 180 év után újra fogadhatja látogatóit.